Story

Ha azt hiszi ezen a képen a nagymama van az unokájával, nézze meg jobban a képet

loading...

Nem, ez nem egy kép az unokáját tartó nagymamáról, akármennyire is szeretnénk ezt hinni. Az a helyzet, hogy a nagymama nem lélegzik, a kisbaba pedig nem hús-vér csecsemő. Ezek hiper-realista szobrok, melyek olyan művészi ügyességgel és részletességgel készültek, hogy nem is tudjuk szinte megállapítani, igaziak vagy nem.

Az alábbiakban látnak néhány képet a Hiper Realista Szobrok 1976-2013 című kiállításról, a Bilbaoban található Szépművészeti múzeumból, melyet éppen most tartanak. Ha egy szóval kellene összefoglalnunk, akkor az a hihetetlen lenne.

Nézzék meg a szobrokon a részleteket, a részletesen kidolgozott körmöket, a lábat, a ráncokat. Ha még a kifejező arcokat is megvizsgáljuk, azt hisszük ezek nem is szobrok.

1476858745

Ha megnézi a képeket, azt is gondolhatja, hogy egy rajztanfolyamon van, de igazából ez a három szobor annyira életszerű, hogy majdnem elszégyelljük magunkat. Nézzék meg a hajat, a bőrt, az ereket – egyszerűen hihetetlen.

1476859444

Ezeket a szobrokat egy csoport tehetséges művész készítette. Az az érzésünk, hogy legszívesebben megérintenénk őket csak azért, hogy megbizonyosodjunk róla, érzékszerveink nem csaptak be. A bőr szilikonból készült de igazinak tűnik, nem?

1476860182

Bár szeretnénk elhinni, a vízcseppek nem igaziak a lenti szobron. A részleteket nagyon jól kitalálta a művész, a bőr és a vízcseppek nagyon igazinak tűnnek.

14768603901476860446

Az egyik legérdekesebb szobor az alábbi: A nagymama aki unokáját tartja kezében. Az újszülött haja, kis ökle, a ráncai mind azt sugallják, mindjárt meg is fog szólalni. Mennyire életszerű!

1476860650

Ha elmentünk volna az alábbi szobor mellett, lehet hogy megkérdeztük volna a férfit: “Már elnézést, de miért alszik itt a fantasztikus kiállítás közepén?”

1476860810

Nagyon köszönjük minden művésznek, aki közreműködött ebben a kiállításban. Még soha nem láttunk ilyet!

Ha ezek a szobrok megtévesztették Önt,  kérjük ossza meg ezt a cikket barátaival, hogy ők is megismerhessék ezeket a különleges művészi alkotásokat!


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...