Érdekes, Story

Minden nap ezzel a hajléktalan nővel ebédel – akkor jön rá, mire is költi a nő a pénzét

loading...

Greg Smith minden nap öltönyben jár a munkahelyére, gyakran kérnek tőle hajléktalanok pénzt az utcán. De Amy Joe ezt még soha nem tette. A férfi most minden nap ezzel a nővel ebédel és az egyik beszélgetés alkalmával egy sokkoló dolgot tudott meg róla, mégpedig azt, miért is hajléktalan.

“Íme ő Amy Joe. Az elmúlt pár héten minden kedden itt találkozunk, a Pine út és az S. Orange út kereszteződésénél, Orlando központjában (én mindig a belvárosban dolgozom és ott is szoktam utazgatni). Körülbelül egy héten keresztül láttam itt Amy Joet, de tőlem soha sem kért semmit.

“Mindig csak ennyit mondott: “Jó napot kívánok, legyen kellemes napja, Isten áldja Önt meg.” – és csak mosolygott.

Szinte mindig öltönyben járok és ezért sokan kérnek tőlem pénzt, de Amy Joe soha nem kért semmit. Amy Joe és én minden kedden együtt ebédelünk. Körülbelül egy órát töltünk együtt és ezalatt megtudom, milyen pozitív az életszemlélete, miközben semmije sincs. Múlt héten Amy Joe egy fontos dolgot árult el magáról….., soha nem tanult meg olvasni.

Ő nem dohányzik, nem iszik, nem használ drogokat vagy valami hasonló szert. Egyszerűen soha nem volt senki az életében, aki megtanította volna olvasni. Elmondta nekem, milyen nehéz volt úgy munkát találnia, hogy nem tudott olvasni.

Azt is elmondta, hogy a pénzből, amit az utcán összegyűjt, könyveket kölcsönöz a helyi könyvtárból hogy ezekből tanuljon meg olvasni, ahelyett, hogy ennivalót venne. Ez szörnyű! Inkább megtanul olvasni, hogy talán munkát találjon, minthogy egyen!

Nekem van családom, fantasztikus szülőkkel áldott meg a sors, akik mindenben segítettek, bármit is akartam elérni. Amy Joenak azonban ez nem adatott meg.

Úgyhogy most nemcsak együtt ebédelünk, hanem együtt tanulunk is, én tanítom őt olvasni. Egy hétre kiveszek egy könyvet a könyvtárból, ezt kedden együtt elolvassuk és a hét többi napján ő egyedül gyakorol.

Ezt az üzenetet nem azért írom le, hogy sajnálják Amy Joet, vagy hogy magamat dicsérjem. Azért írom le, hogy ezáltal másokat inspiráljak, hogy segítsenek embertársaikon.

Nagyon sok Amy Joehoz hasonló ember van, nem biztos hogy pont hajléktalanok, vagy éheznek. Ez lehet egy családtag, vagy barát is.

Gyakran elég egy barátságos köszönés vagy egy mosoly is. Nagyon szerencsés vagyok, hogy jól keresek, tudok Amy Joenak segíteni és ezt is fogom tenni. Ha Önt is meghatotta ez a történet, lájkolja és ossza meg barátaival. Ha nem, akkor persze az is rendben van.

Soha nem tudjuk viszont, mit tehetünk embertársunkért, amíg meg nem próbáltuk. Ki az Ön Amy Joe-ja?

13124432_1120325664656497_309859634377238529_n


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...