Életmód

Ha nem tud elaludni, érdemes ezt a 60 másodpercig tartó gyakorlatot kipróbálni, segíthet Önnek

loading...

Nagyon rossz, ha este nem tudunk elaludni, főleg akkor, ha másnap reggel korán kell felkelnünk. Szerencsére erre van megoldás. Ezt pedig a 4-7-8 technikának hívják, melynek segítségével már 60 másodpercen belül elaludhat! Próbálja ki Ön is!

Egyre több ember számára nehéz az esti elalvás, melynek nagyon sok oka van. A szakemberek szerint a rossz evési szokások, stressz, alvás előtti mobil telefon használat mind hozzájárul ahhoz, hogy nehezen alszunk el. A mobil telefon által kibocsájtott fény is hozzájárul ahhoz, hogy nem tudunk elaludni.

Van azonban megoldás, ezt a módszert Dr. Andrew Weil dolgozta ki. Ez egy légzés technika, melynek segítségével 60 másodpercen belül el tudunk aludni. A technika segít a megnyugvásban és ezáltal fel tudunk töltődni az éjszaka alatt.

A módszer lényege, hogy a légzésre koncentrálunk, miközben többször is először 4-ig, aztán 7-ig illetve 8-ig számolunk. Ez nyugtató hatással van a szervezetre és mivel nem is unalmas, a tüdő jobban megtelik levegővel.

Így működik a 4, 7, 8 módszer:

Ezt a módszert egy egészség-szakértő, Dr Andrew Weil dolgozta ki. Különböző meditációs és légzés technikákat tanulmányozott, illetve azt, hogy ezt hogyan lehetne a stressz csökkentésére használni. Nagyon könnyű elsajátítani, az alábbiakban olvashatja a részleteket:

1. Jó erősen lélegezzen ki a száján fújja ki a levegőt úgy, hogy közben egy “húúú” hangot hallat.

2.Csukja be a száját és lélegezzen nyugodtan az orrán keresztül, miközben magában 4-g számol.

3.Tartsa vissza a lélegzetét, miközben magában 7-ig számol.

4. Erősen lélegezzen ki.

5. Vegyen lassan levegőt az orrán keresztül és magában számoljon el 8-ig.

6. Tartsa vissza a lélegzetét és számoljon magában 7-ig. Fújja ki a levegőt.

7. Ismételje meg az 5. és a 6. lépést, háromszor.

Nagyon sokat azt hiszik, hogy ez a módszer nem segít majd az elalvásban, de mindenképpen érdemes kipróbálni. Először ki kell próbálni ahhoz, hogy ítéletet mondjunk a módszerről.

Ez a módszer nemcsak az elalvásban segít, hanem akkor is ha éppen idegesek vagyunk vagy stresszelünk. Ekkor ugyanis nagyon sok adrenalin jelenik meg a szervezetben és emelkedik a vérnyomás. Ettől nemcsak kimerülünk, hanem esetleg még betegnek is érezhetjük magunkat.

Ha megtanuljuk, hogyan koncentráljunk a légzésre, ez nemcsak az adrenalin szintünket csökkenti, hanem a pulzust is csökkenteni fogja. Beletelik egy időbe, míg a hatás jelentkezik tehát folytatni kell a gyakorlatot ahhoz, hogy csökkenjen a pulzusunk.

Az alábbi filmben láthatja, hogyan magyarázza el Dr Andrew Weil ezt a légzéstechnikát. Eltarthat egy darabig, amíg megtanuljuk, de mindenképpen hasznos kipróbálni, ha este megint nem tud elaludni.


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...