Érdekes

Előzd meg a korai hajhullást ezzel a trükkel!

loading...

Mind félünk attól a pillanattól, amikor egy csomó haj ragad majd a fésűnkbe, és a legrosszabb dolog következik be. A kopaszodás. Ha a családodban előfordult, akkor talán te is örökölheted a kopaszodást.

A férfiaknál gyakoribb ez a probléma, 50%-uk már az 50-es éveik kezdetével elkezdik hullatni fejszőrzetüket.  A nőknél is egyre gyakoribb, a menopauza után 38%-uk szenved a kopaszság problémájával. 25%-uknak pedig már menopauza előtt elkezd hullani a hajuk.

Ted Daly, a new yorki Nassau Egyetem bőrgyógyászati igazgatója azt mondja, hogy akárkivel megtörténhet. Nem kötődik ahhoz, hogy mennyire vagy egészséges, az MPB és FPB a génekbe van táplálva.

Példának okáért az édesanyámnak elkezdtek vékonyodni a hajszálai, ami lehet az öröklés oka, vagy a pajzsmirigy alulműködés és a valamelyik gyógyszer együttes hatásának oka. Akár bizonyos vitaminok hiánya is okozhatja a tüneteket, ezt sajnos nem tudjuk biztosan.

A kiegyensúlyozott és egészséges étkezés csodákra képes a hajunk növekedésével. Azonban Daly doktor szerint érdemes mindent mértékkel enni, ugyanis a túl sok vagy a túl kevés összetevők (pl. protein) is okozhatnak hajhullást. Az orvos azt tanácsolja, hogy építsünk bele az étrendünkbe cinket, vasat, B-12 vitamint, biotint, és kalciumot, amik segíthetnek a hajszerkezet újjá építésében.

Továbbá egy másik fontos dologra hívja fel a figyelmet. A máj egészsége rendkívül meghatározó a haj szempontjából, mivel a máj fontos szerepet tölt be a pajzsmirigy működésében, ami pedig szorosan kötődik a haj egészségéhez.

1374736071

 

 

 

 

 

 

Forrás:eletvidam.net

 

 

 


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...