Egyéb

Ez történik a testeddel, ha nem szexelsz eleget (18+)

loading...

Nem is gondolnád, hogy mennyi területet befolyásol az ember szexuális élete: ez történhet veled, ha elhanyagolod az intim örömöket.

Nyilvánvaló tény, hogy a szex egy felszabadító tevékenység, ami egyaránt jót tesz a tesnek és a léleknek is. De mi történik akkor, ha az embernek valamilyen oknál fogva, például egy szakítást követően megszűnik a szexuális élete?

Könnyebben megbetegedhetsz 

Dr. Cory B. Honickman szerint legyengülhet az immunrendszerünk, melynek következtében fogékonyabbak lehetünk mindenféle kellemetlen betegségre, amelyeket kiegyensúlyozott szexuális élet mellett könnyedén elkerülhetünk.

Stresszesebb lehetsz 

Honickman azt is elárulta, hogy a szexuális impulzusok hiánya miatt számos olyan hormon mennyisége csökkenhet le a szervezetben, amelyek a boldogságért és a relaxált idegrendszerért felelősek. Illetve stressz hatására megnövekszik a kortizol (stresszhormon) szintje is, amely bizonyítottan tompítja az immunrendszer működését.

Merevedési zavarok 

Nagyobb eséllyel alakulhat ki merevedési zavar azoknál a férfiaknál, akiknek nincs vagy rendszertelen a nemi élete, mint a rendszeresen szexelő/önkielégítést végző társaiknál.

Csökkenhet az önbizalmad 

A szex pszichés szempontból is nagyon fontos, hiszen az élmények illetve a kölcsönös örömszerzés révén nem csak gyönyörben részesülünk, hanem észrevétlenül építjük egymás önbecsülését, önbizalmát is. Vagyis akinek nincs rendszeres nemi élete, könnyen érezheti azt, hogy nem elég jó nő/férfi.


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

loading...