Egyéb

Hétvégén is lesz eső, de hétfőtől brutális, amit a nyakunkba kapunk

loading...

És még a levegő is alaposan lehűl.

 

Szombaton is marad a nyári meleg, azaz 25 és 30 fok közötti maximumokkal számolhatunk. A napsütés mellett továbbra is készülni kell helyenként záporokra, zivatarokra, keleten és északkeleten lehet csapadékmentes az idő, és ugyancsak ezeken a tájakon lehet élénk, erős az északkeleti szél is – írja az Időkép.

Vasárnap sok napsütésre számíthatunk, erőteljesebb gomolyfelhő-képződés elsősorban nyugaton, délnyugaton lehet, ahol egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. Élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

A jövő hét elején egy hullámzó hidegfront érheti el térségünket, mely esőt, záporokat, zivatarokat és szeles időt hoz magával. Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, sokfelé 20 fok alatt maradhatnak a maximumok.

 

Hétfőn az ország délnyugati harmadán erősen felhős lesz az ég, de napközben délnyugat felől másutt is erősen megnövekszik a felhőzet. Elsősorban a nyugati és déli területeken várható több helyen eső, zápor, de keleten is lehet néhol zápor, zivatar. Napközben a szél csak helyenként élénkül meg, de zivatar környékén átmeneti szélerősödésre azért számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között alakul, a Dunántúlon lehet a hűvösebb.

 

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég. Több helyen valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul.

 

Szerdán többnyire erősen felhős lesz az ég. Többfelé valószínű eső, zápor. A nyugatias szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Forrás: blikkruzs.hu


loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...